Переваги приготування різноманітної їжі в діжці

1600 0

Соковито хрусткі, з невимовним апетитним ароматом смакоту з дубової бочки або діжки  це не просто вксуснотіща за традиційними прабабушкін рецептами. Це ще й довгий перелік вітамінів, мікро- і макроелементів, інших корисних і поживних речовин, які збереглися, завдяки унікальним властивостям колотого дуба. Соління з дубової ємності смачно і ефективно попередять розвиток авітамінозу в зимові і весняні місяці. 

Прихильники правильного харчування не дарма все частіше звертають увагу на заготовки цим старовинним способом. Свіжі смакоту з анкерка прекрасно підходять для приготування страв європейської та японської кухні.

Соління в дерев'яній діжці з колотого дуба

Чому знавці і гурмани віддають перевагу бочки з колотого дуба, незважаючи на більш високу ціну? При заготівлі матеріалу колотим методом, деревні волокна залишаються цілими. Завдяки цьому, розсоли і інші рідини не проникають всередину клепки. Це не тільки сприяє повній водонепроникності вироби, але впливає на смакові властивості вмісту діжки. До того ж, внутрішні стінки краще піддаються ретельному миття. Таким чином, інгредієнти попереднього продукту ніяк не вплинуть на якість нового. А адже в засолювальний діжці можна готувати найрізноманітніші смакоту:

  • мочені яблука, лісові ягоди, груші, сливи;
  • квашену капусту, буряк, інші овочі;
  • солоні і мариновані огірки, помідори, гриби;
  • копчене і засолене м'ясо, рибу, сало.

Особливо привабливий такий варіант для рецептів, де використовуються цілі качани капусти або інші великі інгредієнти. 

діжка дубова

На відміну від винної або коньячної бочки, Засолочний ємність встановлюється вертикально. Для закваски часто використовується спеціальний дерев'яний круг і важкий гніт (наприклад, камінь).

Бочки та діжки для солінь завжди користувалися попитом. Звичайно, пластикова тара в рази дешевше і доступніше. Але хто хоч раз спробував справжні заготовки з дубової колотої бочки, більше не повернеться до тари з іншого матеріалу.

Унікальні «дубові» соління на вашому столі

Дубова діжка - друге за популярністю (після бочки) бондарних виробів для зберігання і приготування різноманітної їжі. Застосування старовинної, перевіреної роками ємності з дубової деревини це основна умова отримання запашної, пряної, хрусткою засолювання. Неповторні властивості дуба забезпечують продукту ідеальні умови для придбання оригінального багатого смаку і аромату, довгого зберігання без втрати структури. Якісні бочки і діжки з колотого дуба виробництва нашої компанії, гарантовано подарують своєму власникові незаперечні переваги:

  • це екологічно чистий матеріал;
  • збереженням всіх корисних властивостей продуктів;
  • благотворний вплив на процес приготування різноманітної їжі;
  • смако-ароматична збагачення вмісту;
  • естетичність форм, шарм благородного дуба, оригінальний елемент декору.

У деревині дуба міститься природний антисептик, вбиває гнильні бактерії і запобігає появі цвілі. А ось частинок смоли дуже мало, тому вони не можуть погіршити смакові якості продукту або надати гіркоти. Структура дубових клепок не перешкоджає кисневого обміну, сприяючи ферментації вмісту. Діжка з дуба (дубильні речовини) унікально впливає на дозрівання поміщеного в нього продукту.

Якісна робота, міцна конструкція, ретельно відібраний матеріал, скельний колотий дуб, випал з урахуванням вимог замовника, обручі з нержавійки дозволить довго насолоджуватися улюбленими смаком апетитних ласощів.

Переваги приготування різноманітної їжі в діжці
4.0/5
22
Коментарі (0)

Схожі статті