Дома швидкого спорудження

2840 0

Капітальне будівництво не кожен може собі дозволити, воно займає багато часу, вимагає вкладення великого сімейного бюджету і паперової тяганини для оформлення дозвільних документів в державних інстанціях.

Проблему вирішують "швидкі" економічні технології, які особливо затребувані в період економічної кризи. Сьогодні вони займають основну частку ринку і їх затребуваністю користуються будівельні компанії, пропонуючи замовникам і покупцям економ-класу різні рішення з типовими плануваннями і використанням інноваційних модульних технологій.

Вони не передбачають індивідуальне проектування з продуманою концепцією, характерним фасадом і збільшеною внутрішнім плануванням, які розглядають представники бізнес-класу.

Тенденції будівельного ринку

функціональність

Сьогодні, як ніколи, цінується функціональність. Навіть представники бізнес-класу сьогодні розглядають будівництво будинку площею не більше 300-400 м2. Перш за все це одноповерхові споруди, які звичайно ж, проектуються за індивідуальним проектом, поєднують в собі набір якісних характеристик відповідно до заданої архітектурою.

Для їх зведення розглядаються хороші райони з чистою екологією і матеріали з високою вартістю. Однак, це вже не та пафосність. У них відсутні басейни, більярдні, цокольні приміщення, домашні кінотеатри, тренажерні зали і надмірна кількість інших приміщень.

Розрахунок бюджету

Коли раніше будівництво велося роками, то сьогодні розглядається розрахунок бюджету з такою умовою, щоб через 1-2 роки будівля була повністю здано в експлуатацію і готово до прийому мешканців. Їх цікавить будівництво будинку "під ключ", починаючи від вибору земельної ділянки до його благоустрою і меблювання кімнат

Дерев'яне будівництво

Дерев'яне будівництво

Дерев'яне будівництво почало набирати обертів в Україні ще 10-15 років тому. Воно екологічно чисте, довговічне (близько 100 років), престижне, з хорошою терморегуляцією і високою окупністю. Тому й не дивно, що клеєний брус - це найпоширеніша на сьогоднішній день технологія дерев'яного будівництва.

Практично всі елементи конструкції майбутнього будинку готуються на підприємствах із застосуванням автоматизованих технологій і строгим контролем якості.

Технологія будівництво панельно-брусових будинків з підвищеними міцними характеристиками поєднує в собі бистровозводімость панельного будинку і міцність кам'яної будови. Суть її полягає в тому, що брусовий каркас заповнюється теплоізоляційним матеріалом, зовнішньою стороною панелі служить ефективна гідро-вітроізоляція, яка покривається мінеральною штукатуркою та органічним фінішним покриттям. Для внутрішньої обшивки будівель використовується гіпсостружечние плити. Зібрати тепловий контур будівлі площею 300 м2 на готовий фундамент можна приблизно за 5 днів.

Канадський бутерброд

будівництво Канадський бутерброд

Основою домобудівництва за канадською технологією є багатошаровий сендвіч, що має тришарову структуру (два аркуші жорсткого матеріалу і утеплювач між ними). Він перевищує всі нові вимоги по теплосберегаємості за рахунок своєї конструкції. Отримати такий будиночок можна всього за два-три місяці.

Панельний конструктор

будівництво Панельний конструктор

Завжди вважалося, що панельні будинки програють цегляним через погану шумо- і теплоізоляції. Однак нові технології будівництва змінили судження про такий спосіб збірного будівництва будівель. Він заснований на використанні заздалегідь виготовлених елементів: ребристих залізобетонних панелей і плит заводського виробництва з фібробетону, що містить частинки фіброволокна. 

Граючи роль арматури, волокна підвищують міцність розчину. Ще на етапі відливання плит в них закладається утеплювач, встановлюються віконні склопакети і заставні під інженерні комунікації. Виключно такого рішення стало можливо швидко збирати будинку по типу конструктора (монтаж будинку площею 200 м2 можна здійснити за 20 днів).

Хочеться відзначити, що монтажні та фасадні роботи дозволено проводити в будь-який час року і при будь-якій погоді.

Модульне будівництво

Побачити будинки, побудовані за модульною технологією, раніше можливо було лише в США і країнах Європи. Сьогодні вони актуальні і в Україні. Модулі з металевого каркаса, мінераловатних утеплювачів і гипсоволоконних плит повністю збираються в заводських умовах і доставляються на об'єкт в готовому стані, включаючи і внутрішню обробку. Оперативність такого будівництва просто таки дивує - від обраного замовлення модуля до його доставки проходить кілька днів, при цьому його можна перевозити в будь-яку точку України. Індивідуальні проекти після його затвердження замовником, виготовляються близько місяця.

Такому швидкомонтованих дому притаманні великий вибір готових і індивідуальних рішень, фіксована вартість, енергоефективність будинку , порівнянна з рівнем пасивного будинку. До того ж, це чисте будівництво, процеси якого не видно замовнику.

Розрахунок витрат

Ми надали вам кілька варіантів швидкомонтованих будинків, вибір яких залежить від ваших уподобань і фінансових можливостей. В середньому за 1 м2 панельно-брусового будинку без його обробки вам доведеться заплатити 14 520 гривень, за канадську технологію - близько 10 000 грн за 1м2. Приблизно ж у таку суму обійдеться квадратний метр модульного будинку, але тільки без зовнішньої і внутрішньої обробки.

Однак, слід врахувати, що як правило - це типове житло без архітектурних надмірностей, яке затребуване покупцями економ-класу.

"Шукаєте надійні компанії з будівництва? Вам більше не потрібно витрачати багато часу на пошук! Переходьте за посиланням https://tops.com.ua/company/budivnytstvo/ та відкрийте двері у світ професійного будівництва.

Tops.com.ua – ваш надійний помічник у виборі найкращих будівельних компаній. Ми пропонуємо унікальну можливість знайти надійних та досвідчених фахівців у галузі будівництва, які допоможуть вам здійснити будь-який проект.

Дома швидкого спорудження
4.1/5
22
Коментарі (0)

Схожі статті