Виробництво дубових бочок

2346 0

Бондарне ремесло - це древній спосіб виготовлення бочок, справжнє мистецтво, що робить річ, з дерева водонепроникним всього лише за допомогою майстерності і металевих обручів. Такі ємності створюються з багатьох порід дерева. Кожна має своє призначення: зберігання меду і зацукрованих солодощів, сипучих продуктів, приготування солінь і витримки напоїв.

І тільки дубові - універсальні. Виготовлені на нашому підприємстві бочки з колотого дуба, це довговічне, якісне і красиве виріб, який бездоганно виконає основні функції, і може стати чудовим подарунком чоловікові.

Бочка з колотого дуба, тонкощі створення

Перші бочки потіснили глиняні судини ще в третьому столітті нашої ери. І з тих пір вірою і правдою служать людству для зберігання і транспортування різноманітних товарів. Виготовлення цього практичного предмета - тонкий і точний процес, що вимагає руки досвідченого майстра і сумлінно підготовленого матеріалу.

дубові бочки

Для виробництва практичною, естетичного вигляду бочки ми використовуємо високоякісну деревину колотого дуба. Чому саме колотого? Тому що колоди, розколоті уздовж волокон, повністю зберігають свою структуру неушкодженою, «закритої» уздовж всієї поверхні. При цьому відбирається тільки відмінний матеріал: деревину з сучками, кривими волокнами та іншими конструктивними недоліками просто неможливо використовувати при виготовленні бочок таким методом. Звичайно, вироби з колотого дуба коштують дорожче, ніж з пиляного. Але результат вартий того! Така бочка:

  • багаторазового використання;
  • служить до ста і більше років;
  • стійка до механічних пошкоджень;
  • має «закриті» деревні волокна;
  • збагачує елітний напій оригінальними відтінками смаку і запаху;
  • невимоглива в обслуговуванні;
  • водонепроникна, але не перешкоджає часткового газообміну.

Ми шануємо старовинні традиційні технології і дбайливо поєднуємо їх з сучасними можливостями. Так виявляються практичні, універсальні дубові бочки, чудова якість і прекрасний дизайн яких по достоїнству оцінені знавцями Бондарский мистецтва.

Дубова бочка: етапи виробництва

Геніальна простота бочки робить це вироби особливим. Тут не потрібні цвяхи і клей. Досить якісних дубових заготовок і обручів. 

Основна деталь бочки - це клепка. Точні розміри і грамотна стикування забезпечують влагонепроницаемость кінцевому виробу. Ширина і товщина обручів залежить від обсягу бочки. Кінці всіх клепок зібрані в скошений торець. Дно або кришка - елемент унікальний і створюється під конкретну бочку. 

Як це відбувається.

  1. Починається процес народження дубового твори мистецтва з вибору і підготовки деревини. Якісний, з щільним зерном матеріал повинен володіти високим вмістом танінів.
  2. Відібраний дуб зберігається в ярусах, старіючи і набуваючи міцність. Дозрілі заготовки йдуть на виготовлення клепок, які під впливом пара збираються в готовий виріб. 
  3. Перед установкою головки, бочку потрібно «обсмажити». В результаті обробки вогнем утворюються арома-смакові речовини, які виділяються тканинами дуба в процесі випалу. Ступінь обробки полум'ям вплине надалі на смакові якості благородних напоїв.

На сайті нашої компанії можна вибрати і замовити ємності різних обсягів а також посуд. Оригінальне оформлення надає дубовій бочці стильну декоративність. Якість виготовлення і екологічно чистий матеріал забезпечать гарантовано довгий термін бездоганної служби.

Виробництво дубових бочок
4.0/5
29
Коментарі (0)

Схожі статті